Arkiv

Känd Salaprofil inom MLT har gått i pension

Krister Adelsberg har nästan i hela sitt yrkesverksamma liv funnits med i MLT:s bolag förutom några år under 70-talet. Parantesen var när Krister jobbade på garveri och sedan som Radio & tv försäljare under färgtv:ns guldålder.

1968 började han på första jobbet, AB Cementrör som 13 åring. AB Cementrör köptes av ÖVL och blev en av koncernen i början av 80-talet. När Stingtorpet saknade personal 1982 blev Krister utlånad dit. Han blev sedan ansvarig för verksamheten i mitten av 80-talet. Krister har sedan dess i någon form alltid varit delaktig i Stigtorpets drift tills han gick i pension. Säljare blev han under resans gång och i samband med att ÖVL och Uppsala LBC blev MLT 2002 flyttade Krister från Stingtorpet till Sala kontoret.

Det finns många minnen som Krister kommer bära med sig från alla dessa år, här är kommer några.

Utvecklingen av lastmaskiner sedan han började. Första lastmaskinen var en Terex 6 cylindrig 2-taktare med sådan ljudnivå att man behövde ha öronproppar och sedan hörselkåpor för att kunna stänga ut ljud någorlunda. Idag är arbetsmiljön helt annorlunda.    

Krister var också tidigt ute och startade ett Eco-Driving koncept för lastmaskiner tillsamman med Volvo.

Han har alltid varit drivande i att marknadsföra MLT och det har andra också uppmärksammat. Han fick priset som Årets marknadsförare 2015 i Sala.

”Det var nog det bästa som har hänt under tiden på MLT förutom barn och barnbarn”

Nu tackar vi Krister för den här tiden och hoppas att han svänger förbi på en kopp kaffe när han har tid.